child porn bonusu veren HD siteler milf bonusu siteleri deneme Free Sex Bonusu Veren HD Siteler

Bakan Ersoy’dan Muazzez İlmiye Çığ mesajı: Ömrünü insanlık tarihinin en eski izlerini aydınlatmaya adamış değerli bilim insanımız, nesiller boyu hatırlanacak

Muazzez İlmiye Çığ: Türkiye’nin İlk Kadın Sümerologu 110 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türkiye’nin ilk kadın Sümerologu ve arkeologu olarak bilinen, “Son Sümer Kraliçesi” unvanıyla tanınan Muazzez İlmiye Çığ, 110 yaşında vefat etti. Mersin’in Mezitli ilçesindeki özel bir hastanede tedavi gören Çığ, yoğun bakıma alındı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çığ’ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Türk kültürüne büyük katkıları olan Çığ’ın ölüm haberini derin bir üzüntüyle karşıladığını belirten Ersoy, onun araştırmalarının ve eserlerinin nesiller boyunca hafızalarda kalacağını ifade etti.

Muazzez İlmiye Çığ, Türk bilim dünyasının başı sağ olsun.

Yaşadım Demek İçin | Büşra Sanay sordu, 109 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, tarihsel yolculuğunu anlattı: Bir şeyler değişecek, değişmek zorunda!

Dünyanın en önemli Sümerologlarından Muazzez İlmiye Çığ, 110 yaşında hayatını kaybetti

Muazzez İlmiye Çığ Kimdir?

Anne ve babası Türkiye’ye göç etmiş Kırım Tatarları olan Çığ, 1914 yılında Bursa’da doğdu. Yunan Ordusu’nun İzmir’i işgali sırasında çocuk yaşta ailesiyle beraber Çorum’a yerleşti. İlk eğitimini tamamladıktan sonra Fransızca ve keman dersleri aldı. Ankara Üniversitesi’nde Hititoloji bölümünde eğitim gördü ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde çalışarak Sümer, Asur ve Hitit uygarlıkları üzerine uzmanlaştı.

Muazzez İlmiye Çığ, laiklik ve kadın hakları savunucusu olmasının yanı sıra birçok kitap ve makaleye imza atmıştır. En bilinen eserlerinden biri olan “Sümerlilerde Tufan, Tufan Hikayeleri ve Nuh Tufanı” adlı kitap, Sümer mitolojisi ve kültürü hakkında derinlemesine bilgi sunmaktadır.


“David Beckham ve Mozart da ‘tourette’ sendromundan muzdaripti”

Seda Bakan ve Zafer Algöz, Takıntılar’ı anlattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir